top of page

Hogyan tűnnek el
a kórokozók és a szagok
az autódból 45 perc alatt?

Az elmúlt évek kutatásai szerint az autónk egy kereken guruló biológiai fegyverré válhat, ha nem takarítjuk rendszeresen.

Hol vannak kórokózók az autómban?

A vezetőoldali kilincs, a kezelőfelületek (kormány, gombok, kapcsolók, sebváltó), az aljzatkárpitok és az ülések közti réseken túl van még egy hely, ahova nem érünk el egyszerűen: a klímarendszer járatai.

Hogyan lehet bajom nekem ezektől a nyavalyáktól?

A szellőzőjáratokban a kondenzáció hatására (télen a külső hőmérséklet, nyáron a légkondis hűtés miatt) kiülnek a vízcseppek, majd a porral keveredve kitűnő lakhelyet kínálnak a gombáknak. A különböző gombák a szaporodás során spórákat lövellnek ki, ami utána megtapad a bőrünkön és belégzés után a tüdőnk belső felületén is. Innen indul rengeteg rosszullét, lassú közérzetromlás és hosszútávon pedig allergia, asztma és annak akár súlyosabb szövődményei is.

Kórokozók az autómban

Ha a családunknak nem az állandó szédülést, hányingert és megbetegedést szánjuk, akkor gondoskodnunk kell az autónk rendszeres fertőtlenítéséről.

Mi történik ha nem foglalkozol az autódban a szagokkal és a klímáddal?

Kockázatok

1.

Folyamatosan érzed a szagot.

Kockázat: szinte semmi, ha nem vagyunk túl érzékenyek, még akár hozzá is szokhatunk egy dohos, mohaszagú autóhoz. Ha érzékeny a szaglásunk, akkor viszont szépen lassan kínszenvedéssé válik, hogy minden indulásnál kifordul a gyomrunk.

2.

A bűz erősödik vagy változik.

Ez akkor fordul elő, ha valamilyen kémiai folyamat zajlik a le bűzforrásban (pl. rothadó étel, erjedő folyadék).

Kockázat: kicsit komolyabb a veszélye annak, hogy rosszul érezzük magunkat az autóban, mivel a változó szagokhoz nem tudunk hozzászokni.

3.

Mások is érzik a bűzt.

Kockázat: ez már kifejezetten kínos. Nem biztos, hogy párunk, a gyerekeink, a szüleink, rokonaink (különösen az anyósunk vagy apósunk) tolerálni tudják a gyomorforgató szagokat. A végén pedig az ismerősünk nem is hajlandó beszállni az autóba, és szégyenkezve kereshetünk más megoldást. (Belegondoltál már abba a drámába, amikor a párod szülei kiszállnak a kocsiból, hogy inkább gyalog mennek?! És most azt hiszed, viccelek... pedig true story.)

4.

A szagokat valamilyen kórokozó szaporodása miatt érezzük.

Kockázat: ez a legégetőbb fenyegetés gyermekeink, saját és kedvenceink egészsége szempontjából! A levegőben terjedő és a klímarendszerben megtelepedő baktériumok és fertőzések súlyos betegségekhez és maradandó egészségkárosodáshoz is vezethetnek. Egy Richter-skálán is mérhető szagnál (mert még a Föld is beleremeg) nyugodtan kirakhatod a „biológiai veszély” jelet az autódra.

Ne hagyd, hogy ezek bekövetkezzenek!

(Vagy ha már megtörtént, akkor fordíts a helyzeteden!)

 

Számold fel a szagokat, és tűntesd el a kórokozókat az autódból 40 perc alatt!

 

Az Easy Wash System szakértői az

ózonos szagtalanítás és fertőtlenítés

módszerével ez a Te autódban is sikerülni fog.

 

Ózonos szagsemlegesítés

Milyen különbséget fogsz érezni az szagtalanítás és fertőtlenítés után?

  • Eltűnik az összes gyomorforgató és nyomasztó szag az autóból!

  • Nincs több orrhúzás és szemöldökráncolás!

  • Vége a szégyenkezésnek az feleségünk, férjünk, anyósunk, apósunk, rokonaink és barátaink előtt!

  • Újra azokat az illatokat fogjuk érezni az autóban, amik az új autóban még intenzívek (tiszta szövetek, műanyagok vagy a bőr illata).

  • Még a legdurvább cigatettaszag is 80 %-kal csökken!

 

(Haladó tipp: Hogy biztos lehess benne, hogy nem tér vissza a rossz szag, kérj fertőtlenítő kárpittisztítást az autó teljes belső terére.)

Az előnyei

Egy fertőtlenítő szagtalanítási alkalom ára

7 000 Ft

(A fenti ár ÁFA-t nem tartalmaz.)

Az ózonos szagtalanítás fertőtleníti a klímarendszert is?

 

IGEN!

Az ózonos szagtalanítás során az légkondicionáló rendszerének csövein is keresztül forgatjuk az ózonos levegőkeveréket, ezért az ott megbújó baktériumok, gombák és fertőzések is elpusztulnak. Ez után a klíma bekapcsolásával sem fog olyan rossz szag beáramlani az utastérbe, aminek az okozója valahol a csövekben rakódott le.

Hogyan működik az ózonos szagtalanítási eljárás?

  1. Az autó zárt terében ózont generálunk, amely 3 oxigén atomból álló molekula. Ez a molekula rendkívül instabil, és gyorsan reakcióba lép olyan szerves anyagokkal, amelyek könnyen oxidálódnak. Azok a molekulák, amelyeket szagként érzékelünk, mind ilyen könnyen oxidálható nagy molekulák.

  2. Az ózon egy oxigén atomja reakcióba lép a “szagmolekulákkal” és a baktériumokat felépítő anyagokkal.

  3. A szagok megszűnnek, a baktériumok elpusztulnak.

  4. Az eljárás végén megvárjuk, míg minden ózon molekula felbomlik, majd az autót szellőzni hagyjuk.

 

Mindez lezajlik 30-40 perc alatt.

 

 

 

Nem veszélyes az ózon használata?

 

Az ózon éppen oxidáló hatása miatt mérgezőnek számít. Emiatt minden könnyen oxidálódó anyagot eltávolítunk az autóból: növények, ételek, italok.

 

A szagtalanítás ideje alatt ember vagy állat nem tartózkodhat az autóban.

 

A zárt autóban az ózon csak azokon a dolgokon fejtik ki a hatásukat, amit nem akarunk megtartani: rossz szagok és kórokozók.

 

Mivel az ózon molekulák gyorsan oxidálódnak, ezért a folyamat végére nem marad ózon az autóban.

 

Az eljárásunk tehát teljesen biztonságos.

Klímafertőtlenítés
Hogyan működik?
Veszélyes?
bottom of page