top of page

Kerámiabevonat

A külső autóbevonatok királynője

Mindenki azt szeretné, hogy az autója úgy nézzen ki, mint azon a napon, amikor újonnan megvette.

Sokan emiatt a vásárlás után egyből autókozmetikába viszik, ahol különböző waxokat visznek fel az autó fényezett felületeire az időtállóság jegyében.

 

Ennek ellenére a mindennapi használat során mindenképpen kerülnek karcok, kisebb sérülések, bogárnyomok az autóra.

Ki lehet ezt küszöbölni? Az autódat 100%-osan csak az védheti meg, ha a garázsban tartod egész életében. Feltételezzük, hogy nem ezért vetted.

Annak érdekében, hogy a lehető legkevesebb sérülés érje, a kerámiabevonatot ajánljuk.

Te is nyugodtabb lennél, ha tudnád, hogy az autód felülete sokkal ellenállóbb minden behatásnak, tisztítani is sokkal egyszerűbb, és nem kell havonta egy költségesebb waxolást végezni rajta?

Ha igen, akkor ez egy neked való lehetőség.

Mégis mielőtt a vásárlás mellett döntesz, fontos leszögezni pár dolgot.

Az interneten rengeteg hamis tény terjed, sok megtévesztő videó és cikk.

Nézzünk meg most ezek közül párat!

A tények

Mi is a kerámiabevonat?

A kerámiabevonat egy folyékony polimerből áll, amelyet kézzel viszünk fel az autó fényezett felületeire majd UV hatására kikeményedik. A teljes felkeményedési  folyamat átlagosan két hétig is tarthat (természetesen ennyi ideig nem kell nálunk hagyni az autót).

 

A kerámia bevonat NEM egyenlő a védőfóliával, és nem is golyóálló páncél!

Sok helyen láthatsz videókat, ahol kulccsal, csavarhúzóval karcolgatják az autók fényezett felületeit, majd azt ígérik, hogy ettől mind megvéd a kerámia. Ezekben a videókban általában védőfólia van az autó felületén.

A kerámiabevonat a kisebb karcokat valóban képes felfogni, de inkább úgy tekintsünk rá, mint egy top kategóriás kemény waxra. A kerámiabevonat olyan kötést képes létrehozni az autó felületén, amely garantáltan nem jön le mosás közben, ezért nem kell rövid időközönként újítgatni.

Miért hasznos a kerámiabevonat?

A fényezett felületeknek egy plusz védelmet ad, vízlepergető hatású (hidrofób), nehezebben ragad rá bármilyen szennyeződés, könnyebb tisztíthatóságot ad, és nem utolsó sorban az autó fényére is pozitív hatással van, amellyen még idősebb autók is visszanyerhetik a korábbi fényüket.

 

Ha egy autó sokat áll a napon akkor a fényezése előbb-utóbb oxidálódni kezd, aminek a következménye a fényezés mattulása. A kerámiabevonat védi a fényezést az UV-től, és jelentősen csökkenti ezt az oxidálódást.

 

Az autók fényezésére szintén veszélyt jelentenek a természetes anyagok, amik rákerülnek, például a gyanta, kátrány vagy éppen a lökhárítón szétcsapódó bogarak. Ezek idővel elkezdik a  lakkréteget megmarni az autón, amely utána már csak komolyabb beavatkozással tüntethető el (többfázisú polírozási eljárás). Ezt is meggátolja a kerámiabevonat, amely ezeknek a behatásoknak nagy százalékát képes visszatartani.

A tévhitek

Mire nem képes a kerámiabevonat?

A kerámiabevonat nem képes a kőfelverődések által okozott kárt elhárítani. Nem képes az agresszív karcolásokat visszatartani, csak a finomabb mechanikai behatásokat.

 

Ennek a pontos megértése érdekében fontos leszögezni, hogy a kerámiabevonat ugyanúgy viselkedik, mint az autó fényezése, tehát az is karcolható, viszont ha megkarcolódik a bevonat finoman, akkor az alatta lévő fényezésnek nem esik baja.

Viszont ha nem szakszerűen tisztítjuk a kerámiabevonatos autót, akkor észlelhetjük azt, hogy karcok keletkeznek rajta, amik (jó esetben, ha finom karcok) nem érintik a fényezett felületet, de roncsolják a kerámiát, ezért megrövidítik az élettartamát.

Ezért is nagyon fontos, hogy a kerámiabevonat felvitele után továbbra is kímélő módon legyen az autó tisztítva.

Egy másik tévhit, hogy a kerámiabevonat felvitele után kevésbé, vagy egyáltalán nem kell tisztítani az autót, amely nem igaz, hiszen a bevonat ugyanúgy viselkedik, mint az autó lakkja, és a szennyeződések képesek roncsolni a felületét.

Néhány interneten terjedő hamis információ szerint léteznek háztartási körülmények között felvihető kerámiabevonatok vagy "folyékony üvegek", amelyek úgy képesek eltűntetni a karcokat, és megvédeni az autó felületét, hogy nem szükséges előkészítés és polírozás. Mi sem áll távolabb a valóságtól! A folyékony állapotban felvihető kerámiabevonatot csak karcmentes és zsírtalanított felületre vihetjük fel, amely önmagában is komoly szaktudást igényel. A bevonat felvitelét pedig a legtöbb minőségi termék gyártója pedig külön képzéshez és kvalifikációhoz köti.

A kerámiabevonatunkra 3 év garanciát vállalunk,

amennyiben az tisztítása nálunk történik!

 

Ez a fent emilített okok miatt fontos, hiszen sokan nincsenek tisztában vele milyen károkat okoznak a fényezésben és az azon elhelyezett kerámiabevonaton a különböző kefés súrolásokkal és egyéb nem szakszerű mosások során, amellyel ennek az élettartamát megrövidítik.

A nálunk kerámiabevonattal kezelt autóknak kedvezményes külső tisztítást kínálunk.

Easy Wash System Kerámiabevonat

Kerámiabevonat 40  000 Ft-tól

A kerámiabevonat felvitele előtt az autó fényezett felületeinek polírozása szükséges. Ezt a fenti ár nem tartalmazza, mivel annak időtartamát és árát egyedileg tudjuk meghatározni az autó állapotának felmérése során.

bottom of page